Malmö city

Möllevången - en dynamisk mötesplats mitt i Malmö.
Möllevången - en dynamisk mötesplats mitt i Malmö.
Vision

En dynamisk mötesplats mitt i ett gammalt fabriksområde

Ett unikt och attraktivt läge och mångfald både när det gäller människor, mat, företagande och kultur. Med sitt strategiska läge i Öresundsregionen är Malmö en stark tillväxtort och en spännande stad med attityd, historia och själ. 3,8 miljoner bor i regionen som är Nordens största arbetsmarknad. Staden växer snabbt och bjuder på stora möjligheter - år 2025 räknar man med att nästan 400 000 människor bor här. 

Möllevången

Möllevången är ett spännande före detta fabriksområde i centrala Malmö där flera äldre byggnader finns bevarade. Det senaste decenniet har området utvecklats rejält och Möllan är idag ett hipstermecka känt för sina många krogar, restauranger och nattklubbar. Här finns en etnisk mångfald när det gäller mat och affärer och ett stort kulturutbud. Inte konstigt att så många från kultursektorn valt att bosätta sig här.

Atrium Ljungberg äger sedan 2014 fastigheten Dimman i området, som innehåller kultur, utbildning och kontor. I den del av fastigheten som Malmö Stad hyr finns bland annat en restaurang och en biograf. Andra hyresgäster är Academedia och CDON. Vi ser en framtida potential i Möllevången och vill vara delaktiga i den utvecklingen av detta spännande område i innerstaden. Vi har en långsiktig strategi att växa i Malmö city och under 2016 förvärvade vi därför ytterligare en fastighet i området, Malmen. Det är en mindre kontors- och vårdfastighet som ligger i nära anslutning till Dimman. De största hyresgästerna är här Malmö stad och Region Skåne.

kontakta oss