Atrium Ljungberg vinner markanvisningstävling i... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg vinner markanvisningstävling i Hagastaden

Atrium Ljungberg har vunnit Stockholms stads och Stockholms läns landstings markanvisningstävling i Östra Hagastaden, Stockholm. Tävlingen avser ett unikt och mycket framträdande kvarter som blir stadens norra port. Ambitionen är att utveckla unika kontorsmiljöer med publika verksamheter i bottenvåningarna.

I mars 2018 bjöd Stockholms stad och Stockholms läns landsting in till en markanvisningstävling för ett nytt kvarter i Östra Hagastaden, Stockholm. Tävlingen avsåg fastigheterna Solna Haga 3:6 och en del av Solna Haga 4:17 samt en byggrätt om cirka 16 000 - 20 000 kvadratmeter BTA kontor.

- Vi är mycket glada över att få möjlighet att fortsätta bidra till utvecklingen av Hagastaden. Vi har redan idag ett stort engagemang i stadsdelen bland annat genom vårt projekt Life City som ska uppföras på överdäckningen av Essingeleden. Utöver det äger och förvaltar Atrium Ljungberg fastigheter om drygt 90 000 kvadratmeter i Hagastaden. Med denna markanvisning får vi möjlighet att fortsätta vårt långsiktiga arbete med att bygga attraktiva stadsmiljöer, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs strategi för stadsutveckling bygger på dialog och på att tillvarata platsers själ, ursprung och bästa egenskaper. Genom att skapa en variation av innehåll i byggnader och i utformning av gemensamma ytor, skapas ett stadsliv där människor trivs och känner sig trygga.

Byggstart för kvarteret beräknas ske under 2022 och stå färdigt 2024. Markanvisningsavtalet är villkorat av beslut i Stockholm stads exploateringsnämnd samt beslut i landstingsfullmäktige. Exploateringsnämnden sammanträder den 14 juni.

Om Hagastaden
Hagastaden blir ett dynamiskt och attraktivt område med en tydlig storstadskaraktär. Fram till år 2025 växer området fram och bygger samman Solna och Stockholm genom ett område som kommer att bli ett av världens främsta kluster inom life science. I området kommer företagande, forskning och entreprenörskap mixas med bostäder, mötesplatser, restauranger och service.

Nacka 2018-06-07
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild