Tapetfabriken

I den gamla tapetfabriken i Sickla planeras för hotell - och/eller kontorsverksamhet. Byggnaden som planeras bli hotell byggdes från början åt Kåbergs tapetfabrik 1906 och visionen är en spännande byggnad där gammalt möter nytt på ett kreativt sätt.

Kommun: Nacka

Lokaltyp Detaljplan finns (m2) Förändring av detaljplan krävs (m2)
Hotell 11 800 0
Tillbaka
vision

Tapetfabriken får nytt liv

I den gamla tapetfabriken planerar vi för en tillbyggnad med 7000 kvadratmeter för hotell- och/ eller kontorsverksamheter. I visionen att fortsätta utveckla Sickla till att bli en ännu mer levande stadsdel och vår hotellsatsning är en viktig del. Efterfrågan på hotell är också stor från flera av våra hyresgäster i området.

Byggnaden som vi planerar att omvandla till hotell byggdes från början åt den prisbelönta tapettillverkaren Kåbergs tapetfabrik 1906 och visionen är en spännande byggnad där gammalt möter nytt på ett kreativt sätt. Tanken är att bygga vidare på Sicklas industriarv genom att behålla byggnadens tegelfasad men med en helt ny insida, samt att bygga på tre våningar i glas och stål. En ny mötesplats mitt i hjärtat av Sickla med entré mot Marcusplatsen och i direkt anslutning till handelsplats, kontor, restauranger och service.

Tillbyggnad beräknas kunna starta i mitten av 2017 och projektet ryms inom gällande detaljplan.

Kontakta oss