NYA KONTOR I INDUSTRIHISTORISK MILJÖ
Lilla Marknadshallen är en av de ursprungliga byggnaderna som än idag står kvar i Slakthusområdet. Med det karaktäristiska sandfärgade teglet, de gröna taken och de unika fönsterpartierna är huset en del av arvet som ger platsen dess unika själ och karaktär. Byggnaden renoveras nu med varsam hand för att inrymma ljusa kontor med industrikänsla, precis intill nya grönområden i parken Fållan. Klart för inflytt 2026.
Om Hus 48: Lilla Marknadshallen
EGET HUS I KREATIVA SLAKTHUSOMRÅDET
Här har du som hyresgäst en unik möjlighet att flytta in i ett alldeles eget hus i hjärtat av Slakthusområdets historiska kvarter. Med lokalernas karaktärsrika identitet som kanvas finns möjligheten att skapa ett kontor där företagets identitet, varumärke och medarbetare kan blomstra. Som ensam aktör har du möjlighet att förfoga över hela huset omfattande 1 900 kvm kontorsyta.
MODERNA KONTOR OCH IKONISK ARKITEKTUR
I Lilla Marknadshallen kommer vi med den industrihistoriska byggnadens ikoniska arkitektur som utgångspunkt skapa ljusa och flexibla miljöer med karaktär. De vackra gavelfönstren och de välvda taken ger rummen dess speciella atmosfär. Det bitvis uppbrutna bjälklagen möjliggör allt från intima och lugna mötesrum och till stora sociala ytor med höga takrymder.
Husets historia
Lilla Marknadshallen är ett av originalhusen från Slakthusområdets invigning i början av 1900-talet. Arkitekten Gustaf Wickman är bland annat känd för att ha varit med och formgett Berns salonger och Skånska gruvan på Djurgården. Lilla Marknadshallen är liksom dessa välkända stockholmspärlor ritad i jugendstil, ett ovanligt val inom svensk industriell arkitektur. Huset var ursprungligen en av områdets två marknadshallar och ligger precis intill Fållan - då en uppsamlingsplats för boskap, nu en plats somutvecklas till en av Slakthusområdets vackra parker.
Lediga lokaler
Om Slakthusområdet
Den bredd inom kreativitet och innovationskraft som Sverige förknippas med kommer ta stor plats i Slakthusområdet. Här samlas de främsta aktörerna inom framtidens branscher med tech, design och innovation i fokus. Sida vid sida finns plats för allt från start-ups till storbolag, där mixen gör Slakthusområdet till en miljö som främjar utveckling och hållbar tillväxt. Och med närhet till både hotell och talangboenden finns alla möjligheter för att växa på en global marknad. PLATS FÖR KREATIVITET OCH INNOVATIONSKRAFT
Genom att utveckla en plats som lever dygnet runt, med ett stort utbud av kultur och upplevelser, blir Slakthusområdet en attraktiv och trevlig stadsdel att besöka och arbeta i. Områdets historiska koppling till mat och mathantverk kommer fortsatt genomsyra platsen. Här blir det både fine dining och moderna street foodkoncept, men också mysiga caféer och barer. MAT OCH KULTUR I EN LEVANDE STORSTADSMILJÖ
I GOTT SÄLLSKAP
I takt med att Slakthusområdet utvecklas adderas allt fler pusselbitar till helheten. Utbudet av restauranger och barer kommer inom de närmsta åren utökas med flera nya handplockade koncept. Redan idag finns det väletablerade aktörer på plats såsom Restaurangakademiens gourmetkök och det lokala kafferosteriet Stockholm Roast, en självklar mötesplats för alla som arbetar i och besöker Slakthusområdet.
Hitta hit
Slakthusområdet ligger precis vid Globens tunnelbanestation, med promenadavstånd till Gullmarsplan. T-centralen når du på 10 minuter. 2030 får Slakthusområdet en egen tunnelbanestation, vilket kortar restiden ytterligare.
Tvärbanans hållplats Globen ligger bara några minuters promenad från Slakthusområdet.
Att cykla till Slakthusområdet är både miljösmart, lätt och smidigt. I området finns idag flera cykelparkeringar. Och fler kommer det att bli i framtiden.
Närhet till genomfarts- och kringleder som till exempel södra länken samt E4/E20. Parkeringsmöjligheterna i området är goda.