TUKIO - online radiostation i Slakthusområdet
TUKIO lanserar en ny medieplattform i form av en online radiostation som ger plats för de senaste musikkreatörerna, både från Sverige och internationellt. Här görs subkulturer tillgängliga för allmänheten på kreatörernas egna villkor.
Grundarna av TUKIO, Nino El Khoury och Ibrahim Handulleh, har sedan start haft fokus inställt på att bredda mångfalden och jämställdheten inom live- och eventbranschen. Som en del av deras ambition att driva social förändring genom konst och kunskap lanserar TUKIO nu en medieplattform som ska ge makt över berättelsen till konstnärer och kreatörer.
TUKIO var ett av de många bolagen som startade i den kontorshubb för kreativa näringar som verkade i ett av de gamla kontorshusen på Nobelberget i Sickla och nu har de slagit upp portarna till sin nya hemvist i hjärtat av Slakthusområdet.
Plattformen består av en communityradio och en YouTube-kanal som finns tillgängliga kostnadsfritt på TUKIO.se. Utöver det har bolaget även en live activation division som kurerar och producerar spelningar, kurser, föreläsningar och workshops i en eventlokal kopplad till radiostationen i Slakthusområdet. Via TUKIO:s nya huvudkontor, beläget i en av Atrium Ljungbergs fastigheter i Slakthusområdet¸ kommer plattformen göras tillgänglig fysiskt. Här finns utöver ett kontor med ett antal öppna och delade kontorsplatser, radiostation och ett showroom för en rad olika kreatörer att kunna visa sin produktion.
”Det började med att vi insåg att det inte fanns några skandinaviska plattformar för att främja den kultur som vi deltar i. Antingen så fanns ingen plattform, eller så fanns inget intresse att lyfta vår kultur", säger Nino El Khoury, vd på TUKIO. ”Kreatörer förtjänar en chans att uttrycka sig utan att känna behovet av att anpassa sitt budskap beroende på mediet. Med TUKIO tillhandahåller vi inte bara infrastrukturen för dem att berätta sin historia, vi ger även möjlighet att nå ut, oavsett följarskara eller räckvidd”, fortsätter Nino.
”Nya kreatörer och subkulturella uttryck behöver tid och utrymme för att växa organiskt, en möjlighet att skapa sin egen historia genom att helt ut kunna vara sig själva. Vi vill inte vara en del av dagens popkultur utan skapa en plattform för morgondagens popkultur genom att göra den tillgänglig kostnadsfritt”, fyller Ibrahim Handulleh, medgrundare till TUKIO i.