Nobelberget

Nobelberget är ett lyckat exempel på hur vi jobbar med innovativ stadsutveckling. Här har vi tillsammans med passionerade kreatörer och företagare skapat en unik plats för kreativitet, företagande och innovation.

tt det finns nyskapande mötesplatser är helt avgörande för hur attraktiv en plats är och för människors vilja att leva, arbeta och vistas i området. På Nobelberget i Sickla har vi tillsammans med engagerade samarbetspartners och passionerade utövare inom kultur och innovation skapat ett helt nytt och uppmärksammat konstnärs- och alternativkulturområde i Stockholm. En kreativ hubb för klubb, musik, scenkonst, tech, start-ups, deltagarkultur och hacks.

Det här finns på Nobelberget


Scenkonst

Som Satans demokrati

Foto: Sophia Hogman

Klubbar

Som Yard och Natten

Yard

Konserter

M.I.A. Silvana Imam, Eva Dahlgren och många fler.

Konsert på Nobelberget


Festivaler

Som Sònar och Urban Burn (svenska motsvarigheten till Burning Man)

Workspace för kreatörer

House of gather där musiker, designers, filmare, arkitekter har sina arbetsplatser.

 

Synteisterna

En rörelse inom deltagarkultur som lockar till sig innovatörer och kreatörer världen över och är kopplad till Burning Man.
Fram till idag har Nobelbergets olika arrangemang lockat tiotusentals människor och i House of gathers workspace arbetar småföretagare och kreatörer som vill verka i ett kreativt sammanhang. Det gör Nobelberget till en dynamisk plats för både besökare och utövare.

Foton:
Magnus Swärd, Sophia Hogman, Samuel Uneos, Nobelberget, House of Gather.