kista

I begynnelsen sneglade Kista mot USA. Såklart var målet att skapa något lika dynamiskt och IT-fokuserat som Silicon Valley. Med den mållinjen passerad siktar nu Kista ännu högre – att 2020 vara en av världens främsta Science cities.
I begynnelsen sneglade Kista mot USA. Såklart var målet att skapa något lika dynamiskt och IT-fokuserat som Silicon Valley. Med den mållinjen passerad siktar nu Kista ännu högre – att 2020 vara en av världens främsta Science cities.
Vision

Världsledande kluster inom informations- och kommunikationsteknik

Sveriges Silicon Valley – så har Kista kallats sen 1980-talet när stadsdelen blev känd som Sveriges största IT-centrum. Kista är en av Sveriges mest dynamiska och expansiva regioner och ett världsledande kluster inom ICT. Få platser i världen kan visa samma höga koncentration av expertis, innovation och affärsmöjligheter inom ICT. Många internationellt framstående forskare finns här och bland över 1100 smarta ICT-företag i området hittar man Ericssons huvudkontor och IBM, Samsung och Nokia som har sina Sverigekontor i Kista.

Kista Nod

I Ärvinge skapade Atrium Ljungberg redan på 1990-talet en trädgårdsstad, ett unikt område där blandade former av boende integreras med kontor, restauranger och närservice. 2014 färdigställdes vårt visionära, spännande bidrag till vetenskapsstaden i en helt ny del av Kista: Kvarteret Nod.

Nod

Mötesplats för företagande, forskning och utbildning

Kvarteret Nod i Kista är en dynamisk smältdegel för ICT, innovation, lärande och kreativitet där människor och företag med olika kompetenser möts och växer tillsammans. Här finns små och medelstora ICT-företag, universitet och skolor, start-ups och organisationer som Kista Science City som marknadsför Kista och driver samarbeten mellan akademi, forskning, näringsliv och Stockholms stad.

Kista Nod

I Nods byggnad med sin häftiga arkitektur finns naturliga mötesplatser och flexibla kontorslösningar som hotspots och shared space, där hyresgäster får tillgång till speciallokaler on demand. Här finns mötesrum, ett öppet atrium för stora event och digitala väggar för konst och kommunikation. I kvarteret finns också Black Box, Stockholms universitets multiarena för events som seminarier och teater och DAC – Digital Art Center. I Nod, som är BREEAM-certifierad, sitter företag som Fujitsu Sverige, SenseGraphics, Esri Sverige, Cornerstone och Stockholms universitet.

Det har ordnats många events, både större och mindre i Nod. Kring allt från att hitta framtidens IT-stjärnor till mässan Mobile Business. Nod har besökts av Nobelpristagare och fem olika ministrar från två olika regeringar. Här har det delats ut pris till svensk ingenjörskonst och hållits konstvernissage. Varje dag sen öppningen har det hackats, designats, forskats och skapats. Det sprudlar av liv i Nod och varje dag sker häftiga gränsöverskridande möten.

Kista Front & Ärvinge

Ärvinge är en levande stadsdel i Kista med en mix av olika verksamheter som kan dra affärsmässig nytta av varandra. Kontorslokalerna Kista Front ligger strategiskt intill E18, med goda kommunikationer till Stockholm City, Arlanda och närliggande kommuner. Tunnelbana och Kista Galleria ligger fem minuters promenad bort där all tänkbar service kan nås under arbetsdagen. Här finns också Friskis & Svettis, Sats samt fantastiska löpspår i Ursvik över järvafältet. För verksamheter med behov av exponering, når en skyltning extremt många pendlare. Några av företagen här är Atea och Arrow Electronics. Under 2015 flyttade två svenska huvudkontor in: Kone AB och Konica Minolta Business Sweden AB. I trädgårdsstaden Ärvinge finns även bostäder, restauranger och service.

När Kistagrenen av tvärbanan är klar 2021 kommer Kista knytas ihop med pendeltåget i Helenelund och Bromma flygplats. Ärvinge får då en egen tvärbanestation.

Kista front
Kista front

Skräddarsytt in i minsta detalj

För det innovativa personflödesföretaget KONE är det framför allt möjligheten att använda lokalen som språngbräda mot framtiden som lockade dem till Kista. Hyresvärdens vilja att investera och förmåga att omvandla deras behov till en ny multifunktionell lokal hjälper KONE att nå sina långsiktiga mål.

Kontakta oss