Uppsala city

Det är ingen slump att Atrium Ljungberg investerar mer här än någon annanstans. Uppsala är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige och vi är stolta över att vara delaktiga i utvecklingen.
Det är ingen slump att Atrium Ljungberg investerar mer här än någon annanstans. Uppsala är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige och vi är stolta över att vara delaktiga i utvecklingen.
Vision

Vi bidrar till att Uppsala utvecklas

Uppsala är landets fjärde storstad och en av de snabbast växande kommunerna i Sverige, regionen fullkomligt spritter av framåtanda och möjligheter. Befolkningen ökar med 3000 människor om året och bostadsbyggandet mätt per medborgare är bland det högsta i landet. Lägg till satsningar i miljardklassen på offentliga byggnader och infrastruktur och du får ett hum om hur hett Uppsala är.

Våra hjärtan klappar starkt för Uppsala och vi är mycket engagerade i stadens utveckling både i city och i Gränbystaden. I vår långsiktiga plan för Uppsala finns stora nyutvecklings- och förädlingsprojekt och vi investerar mer här än någon annanstans de kommande åren.

CITY

I city äger och förvaltar Atrium Ljungberg Rådhuset och Forumgallerian.

Rådhuset - mode i historisk miljö

Rådhuset är en av stans mest kända profilbyggnader och ett riktigt landmärke. Få platser i Uppsala, om någon, har samma spännande och långa historia som Rådhuset. Mycket har hänt i huset och två gånger har det skadats av stadsbränder, 1702 och 1766. Sen 2012 är Rådhuset ett modevaruhus, efter att vi 2006 köpt byggnaden och med varsam hand och största respekt för platsens själ och historik renoverat huset. Restaureringen har fått kosta i tid, tanke och materialval. 

Rådhuset Uppsala

Tillsammans med Domkyrkan och Universitetshuset kan man idag lugnt påstå att Rådhuset är den mest anslående 1800-talsbyggnaden i Uppsala. Det historiska arvet blandas med modebutiker och restauranger i en annorlunda och spännande atmosfär. 

En trappa upp ligger Frenchis restaurant och bar med à la carte lunch, middag och barhäng i en intim, ombonad och personlig miljö. Här serverar vi en lekfull blandning av det franska köket och asiatisk sinnlighet, spänning och smaker. 

I gatuplan mot Stora Torget serveras lunch och middag i brasserieinspirerad miljö med hög puls. Brasseriet växer in i modevaruhuset vilket skapar spännande möten mellan människor, mat, dryck och mode. 

Mäklarbyrån Widerlöv har sitt kontor på det översta planet i Rådhuset. Under året prisades Rådhuset som Årets Modebutik 2014 på galan Uppsala Vimmel Awards.

Forumgallerian byggs om

Forumgallerian består av ett helt kvarter och ligger mitt i centrala Uppsala med stort flöde till och från Uppsalas resecentrum. Här finns en stark mix av butiker och restauranger, men också flera kontor och bostäder. Vår ambition är att skapa en än mer levande och komplett stadsmiljö i kvarteret med shopping, bostäder, service och kontor.

Rådhuset Uppsala

Just nu pågår det upprustning av kontorslokaler, nya bostadsprojekt som rymmer både hyres- och bostadsrätter och en ombyggnad av gallerian.

Rent konkret, och i korta drag, ser det ut så här:
Genom att ersätta övervåningen med butiker i två plan får vi bort rulltrapporna från gångstråket, vilket frigör stora ytor. En gång försvinner vilket gör att huvudstråket mellan Forumtorget och Dragarbrunnsgatan får ännu bättre genomströmning. Butiksfasaderna flyttas fram samtidigt som butikerna får helt nya, unika entréer och fronter. Utbudet i gallerian kommer att förstärkas med fler restauranger och caféer samt en del nya butikskoncept.

kontakta oss