Innovations- och musikfestival på Nobelberget

Gather Festival - en blandning mellan konferens och festival med några av världens mest intressanta talare och artister - arrangerades i våra lokaler på Nobelberget i Sickla i september. Gather Festivals ambition är att koppla samman olika perspektiv, bakgrunder, erfarenheter och idéer genom samtal, kulturella evenemang och resultatdriva labb. Demokrati, ekonomi, kommunikation, människa vs maskin och stadsutveckling är de teman som avhandlades under festivalen. 

Vi på Atrium Ljungberg arrangerade ett urbant innovationslabb under Gather Festival i samarbete med innovationsstudion The Exponentials. På labbet fick vi möjlighet att diskutera och utveckla vår medskapandeprocess för skapandet av det framtida bostadsområdet på Nobelberget. Vårt uppdrag till labbet var att utforska hur vi kan föra vidare det som Nobelberget står för idag - konst, innovation och kultur - in i ett blomstrande bostadsområde.

Resultatet av labbdagarna blev ett antal projektflöden och nya talangfulla kontakter som kan hjälpa oss att jobba vidare med dessa. Vi utforskade allt från en digital social plattform för grannarna till virtual reality-spel och en veckolång avskedfestival till det gamla Nobelberget.

Läs mer om Gather på www.gatherfestival.com