SICKLA

Från att ha varit ett något avlägset industriområde utanför tullarna, så bär snart alla vägar till Sickla. Med tvärbana och tunnelbana på intågande stärker Sickla sin roll som betydande länk mellan söder och Nacka.
Från att ha varit ett något avlägset industriområde utanför tullarna, så bär snart alla vägar till Sickla. Med tvärbana och tunnelbana på intågande stärker Sickla sin roll som betydande länk mellan söder och Nacka.
Vision

Ny stadsdel sedan 1898

Restaurang SicklaSickla har starka rötter i den svenska industrihistorien. Vid Finnboda och Henriksberg uppstod i slutet av 1800-talet det första industriområdet utanför tullarna. Här har några av Wallenbergsfärens tunga industriföretag funnits i olika former sen i början av 1900-talet fram till 1997, när dåvarande Ljungberggruppen tog över fastighetsbeståndet från Atlas Copco och började utvecklingen av Sickla. Sen dess har vi på Atrium Ljungberg omvandlat industriområdet till en dynamisk stadsdel i en ny del av Stockholm som växer snabbt.

Här möts man av en unik atmosfär och en inspirerande mix av gammalt och nytt. En stad i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag. Områdets långa historia avspeglas i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna. Det skapar en skön känsla som är svår att hitta någon annanstans. En mängd företag finns etablerade i Sickla, som Atlas Copco, Intrum Justitia och The Phonehouse. Stora Ensos division Biomaterials har flyttat in i den färdiga delen av Sickla Front och Domstolsverket kommer att bli en av hyresgästerna i kontorsfastigheter som är under uppbyggnad.

Stort utbud i mysig miljö

Kombinationen av handelsplats, arbetsplatser och verksamheter för kultur, service och lärande gör Sickla till en komplett stadsmiljö. Här finns allt man kan önska sig.

Köpkvarteret i Sickla är en av Stockholms största handelsplatser med 150 butiker, ett 30-tal restauranger, flera gym och en biograf. Det vilar en skön urban känsla över köpkvarteret man sällan hittar vid ett mer traditionellt köpcentrum.

Sicklabo

Här finns gångar och stråk mellan husen och Marcusplatsen sjuder av folkliv på det lilla torget och i parken. Längs Järnvägsgatan ligger ett antal hantverks- och ateljébutiker unika för området. Och inte långt bort tronar Hammarbybacken, så det är fullt möjligt att ta några åk eller köra ett träningspass i backen på lunchen.

På Nobelberget, där vi på längre sikt planerar för bostäder, utnyttjar vi temporärt de lediga industrilokalerna till kultur och konsertverksamhet. En kultursatsning som vi (och många stockholmare som haft glada stunder här) vill ska leva vidare på andra ställen i Sickla när bostadsbyggandet tar vid.

 

Sickla växer vidare

Vårt mål är att fortsätta utveckla området med bostäder och service i Kyrkviken i östra delen av Sickla. Närhet till bussar, Tvärbana, Saltsjöbanan och viktiga trafikleder gör det enkelt att ta sig hit och i Nacka pågår ett arbete med att förlänga tvärbanan till Sickla station, där Atrium Ljungberg har en byggrätt på 7500 kvm.

Sickla jobb

Planen är att skapa en profilbyggnad för kontor, handel och service. Vid Sickla Front skapar vi ett nytt kvarter där vi planerar för två nya moderna kontorsfastigheter och ett garage. Här får Sickla en ny entré där Sickla möter Hammarby Sjöstad. På Nobelberget vill vi både genom att bygga nytt och bevara äldre byggnader, skapa en attraktiv och tät stadsdel med både bostäder och lokaler för näringsliv och utbildning.

Sickla har utvecklats som område ända sen industrimagnaternas tid för länge sen, och vi fortsätter arbetet med att förädla och skapa nya attraktiva stadskvarter och platser i Sickla där människor vill bo, arbeta, lära och roa sig. Med respekt för platsens själ får vi Sickla att växa vidare och för med det industrihistoriska arvet in i framtiden.

Projekt Sickla front
Projekt Sickla front

3D-vy Sickla Front

Vill du se hur våra kontorsbyggnader i Sickla Front kommer se ut innan de faktiskt är färdigbyggda? Upplev framtida Sickla Front ur ett verklighetstroget 3D-perspektiv. Gå på gatan utanför Atrium Ljungbergs två nya kontorsbyggnader som just nu byggs mitt i centrala Sickla. Här kommer 12 500 kvadratmeter stå inflyttningsklara 2018.

Företag i området

Företag i Sickla

Urban Deli

Urban DeliUrban Deli är det omåttligt populära stället som bäst kan benämnas som en blandning av matbutik, restaurang, bageri och saluhall. Den sköna stämningen både till lunch och middag gör att det nästan alltid är fullsatt i UD:s lokaler på Hesselmans Torg.

 

Dieselverkstaden

Dieselverkstaden är Sicklas eget kulturhus – fyllt av möjligheter. Här finns bland annat bibliotek, teater, biograf, danssal och rockklubb. Dessutom en omfattande kursverksamhet med verkstäder för drama, musik, dans, media, bild och form. Här hittar du även Klätterverket, Sveriges största inomhusanläggning för klättring.

Gym

I Sickla finns flera olika träningsanläggningar som SATS, Friskis & Svettis och Itrim.

Kunskapsgallerian

Kunskapsgallerian M7 är en unik lärmiljö där gymnasium, högskola, näringsliv, forskning och organisationer verkar sida vid sida. En början på något helt nytt i utbildningsvärlden - att skapa maximala förutsättningar för lärande i samklang med resten av samhället.

Designgymnasiet

Designgymnasiet är en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå. I ljusa lokaler och med välutrustade verkstäder utmanar skolan elevernas kreativitet samtidigt som de förbereds för yrkeslivet eller fortsatta studier.

Kontakta oss